Bandenhotel Almelo - bandenhotel Almelo is haar sterren meer dan waard.

Bandenhotel in het nieuws

Handige overzichtskaart met regels winterbanden en sneeuwkettingen

20 december 2011

Dankzij Bandenhotel-almelo goed voorbereid de sneeuw tegemoet

De kerstvakantie is in aantocht en de eerste sneeuw in de Alpen is gevallen. Over een paar dagen gaat een groot aantal Nederlanders weer op wintersport. Als het goed is in een auto op winterbanden, maar zijn er ook sneeuwkettingen aan boord? Bandenhotel almelo adviseert klanten naar BOVAG.nl/winterbanden te gaan voor een handige overzichtskaart met de wettelijke regels rond winterbanden en sneeuwkettingen in Europa.

Op www.bovag.nl/winterbanden is vanaf vandaag precies te zien welke winterbandenregels gelden in de verschillende Europese landen. Want in België gelden bijvoorbeeld andere regels dan in Frankrijk of Oostenrijk. En wie op wintersport gaat in Oostenrijk is verplicht een set sneeuwkettingen aan boord te hebben. In veel andere landen zijn sneeuwkettingen bovendien verplicht als er een bord langs de weg staat.

Advies
Bandenhotel almelo is uw specialist als het gaat om de juiste winterbanden en sneeuwkettingen. Bij winterbanden moet behalve de juiste maat ook gekozen worden voor de juiste snelheidscodering van de band. Sneeuwkettingen moeten ook de juiste maat hebben en bovendien kunnen niet op alle soorten (lichtmetalen) wielen zondermeer sneeuwkettingen gemonteerd worden. Naast het bekijken van de regelgeving op de winterbandenkaart van BOVAG is het dus raadzaam om voor een goed advies over de juiste winteruitrusting voor vertrek even langs te rijden bij BOVAG-bedrijf Bandenhotel almelo.


01-02-2010

Bandenhotel Almelo voor particulier en garagebedrijf

 

ALMELO – Binnenkort start Bandenhotel Almelo voor de opslag van uw winterbanden aan de Twentelaan 6. Niet meer dat gekruip en gedoe in een te krappe schuur om winterbanden of zomerbanden op te slaan waardoor het hele jaar door die banden eigenlijk in de weg staan of kostbare ruimte in beslag nemen. Het lumineuze idee is van partners Vincent Groothedde en Nico Christiaans die de opslag van tijdelijk niet in gebruik zijnde autobanden op professionele wijze gaan aanpakken, waardoor uw banden donker en droog en volledig verzekerd worden bewaard tot het moment dat u ze weer nodig hebt. ‘Het gebruik van winterbanden in Nederland neemt de laatste jaren fors toe, waardoor alles wat maar op wielen wordt voortgedreven op Neerlands wegen, steeds meer op seizoensgebonden banden rijdt. Zo lang auto’s nog niet gaan zweven, zal het gebruik van winterbanden alsmaar toenemen’, zegt Vincent Groothedde. Hij voorziet dan ook, dat niet alleen de particulier maar ook de garagehouder naar oplossingen moet omzien om seizoensgebonden autobanden te kunnen opslaan. In het Bandenhotel Almelo kan dat binnenkort, ook als u uw banden elders laat monteren of demonteren. ‘Desnoods halen wij uw banden op en voor de kosten hoeft u het niet te laten’, aldus Groothedde. Wilt u meer weten over het Banden Hotel? Kijk dan op www.bandenhotel-almelo.nl

 

Bandenhotel Almelo voor particulier en garagebedrijf